Telefonszám: +36 20 496 0262 | Cím: Budapest, Felhévízi utca 24. | Kapcsolattartó: Nyilas Dóra
"LEGYEN A ZENE MINDENKIÉ!"

(Kodály Zoltán)

Céljaink

Kis Virtuózok ösztöndíjrendszer

Virtuózok műsorban felfedezett tehetséges gyermekek számára kialakítottunk egy olyan ösztöndíj rendszert, mely biztosítja számukra a kiegyensúlyozott szakmai fejlődés lehetőségét. Az ösztöndíjasok személyét és a támogatás összegét az alapítvány kuratóriuma határozza meg. Számukra workshopokat, szakmai konzultációkat szervezünk, az alapítvány szakembereinek vezetésével.
A Virtuózok műsor előválogatóira közel 2000 gyermek jelentkezett, nagyon sok gyermek sorsát ismerhettük meg az alatt a fél év alatt, amíg a válogatók és a műsor forgatása folyt. Sok olyan tehetséges gyermekkel találkoztunk, akik szülei emberfeletti erőfeszítéssel, rengeteg lemondás árán is segítik gyermekeik pályáját.
Utolsó megspórolt pénzükből fizetik a zenetanárokat, bérlik a gyermekeknek a hangszereket. Már a műsor ideje alatt is figyeltük, kik azok akik rászorulnak a segítségre, és ahol lehetőségünk volt segítettünk. (Budapestre utazás költségei, szállás költségek, étkezési utalványok vásárlása,  fellépő ruhák vásárlása, tartós  hangszerbérlés - Borka Ráhel) - Miniszteri keretből hegedű vásárlás - Kiss Zoltán -, jótékonysági árverés szervezése a beteg Kormányos Vanessza részére (4,5millió forint bevétel) Workshopok, tanulmányi utak szervezése: Myroslav Sykora, Boros Misi, Sándor Zoli, Várady Gyuszi, Zentai Bálint, Borka Ráhel, és még 22 középdöntőbe bejutott tehetség.
Ösztöndíj programunk célja, hogy a műsor végezetével se engedjük el a tehetséges gyermekek kezét, ne terhelje meg a családokat a különóra, a nemzetközi versenyeken való indulás költségei, a próbákra való felutazás. Szeretnénk, ha az Alapítvány művészeti vezetője ellenőrizné kéthavonta a tehetségek fejlődését, szeretnénk, ha minél több nemzetközi versenyen részt vennének gyermekeink, Magyarország jó hírét terjesztve a világban.
Nem csak a műsorban feltűnt rászoruló gyermekeket szeretnénk támogatni, hanem a más rászoruló tehetséges gyermekeket.

Ingyenes belépőjegyek biztosítása a Virtuózok és a Filharmónia Magyarország által szervezett koncertsorozatra

Fontos küldetésünk, hogy mozgalmunk által nagyobb figyelmet irányítsunk a fogyatékkal élőkre, ezáltal a társadalmi elfogadás és segítségnyújtás minél nagyobb figyelmet kapjon irányukba. Szeretnénk őket és azokat a családokat, akiknek anyagi forrásuk híján nem tudnak jegyet vásárolni koncertjeinkre, zenei programjainkra lehetőséget teremteni a komolyzenével való találkozásra: koncertjegyek, workshopok, mesterkurzusok, Virtuózok interaktív kiállítás belépője.

Elért céljaink:

A Kis Virtuózok Alapítvány zenei programokat szervezése

Olyan szakmai háttérrel, mind a kulturális menedzsment, mind a zenei szakértelem terén járatos zenei vezetővel  aki felkészíti az Alapítvány által támogatott fiatalokat a nyilvánosság előtti professzionális megjelenésre (karrier-építés).

Mesterkurzusok szervezése, karrier építés

Virtuózok és szóló koncertek hang és képanyagának rögzítése coach tréningek szervezése, honlapok, információs anyagok készítése a kis Virtuóz tehetségek számára, image filmek forgatása belföldi és külföldi fellépésekhez

Határon túli magyar tehetségek felfedezése

A Kis Virtuózok Alapítvány előválogatókat szervez határon túli magyar tehetségek felfedezésére. Ezen a nyáron szakemberekkel, előválogató zsűrivel járjuk a határon túli településeket, meghirdetjük a Virtuózok műsor 2016-os szériájában való részvételt. Koncertezünk a Virtuóz gyermekeinkkel, és a koncert előtt a rendezvényhelyszíneken zsűrizzük a határon túli gyermekek zenetudását, a bejutott rászoruló tehetségeknek biztosítjuk a Magyarországra utazás és az itt tartózkodás költségeit.

Kormányos Vanessza a műsorban felfedezett, gyógyíthatatlan beteg gyermek partonálása, betegsége tüneteinek enyhítése

Egy általunk szervezett jótékonysági árverés, ahol az árverési tárgyakat is mi ajánlottuk fel  által tudtunk támogatást adni Vanesszának, napi étkeztetés, gyógyszerek, inhaláló készülékek egyéb szükséges eszközök megvásárlása

Koncertszervezés gyermekotthonok, fogyatékkal élők iskolája, kórházban levő beteg gyermekek részére

A zene gyógyító ereje és közösség összetartó szerepe közismert. Célunk, hogy lehetőségeinkhez mérten, minél több gyermekhez eljuttassuk ezeket az értékeket.

Hangszervásárlás a rászoruló tehetségek számára

Az alapítvány legfontosabb küldetése, hogy a gyermekek zenei képzését segítse. Ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű hangszer álljon rendelkezésükre. Azon gyerekek számára, akiknek családja nem tudja vállalni a hangszer vásárlás költségét, igyekszünk segíteni.

Együttműködés a Parafóniával.

Célunk, hogy a Virtuózok mozgalom erősítse a zene gyógyító, értelmet adó és közérzet javító erejének hirdetését. Ismerjék meg a fogyatékkal élő fiatalok küzdelmes életét és gondjait, tanuljanak meg együttes tevékenységben, közös munkában élni velük. A Virtuózok adjanak teret a fogyatékkal élő muzsikusoknak, az első verseny szellemében (Miroslav Sykora). Koncertsorozat megrendezése a Parafóniának, együttes fellépés a Virtuózokkal, a Parafónia fiataljai ingyen látogathassák a Virtuózok egyéb koncertjeit. A koncertről hasonló videót szeretnénk készíteni és terjeszteni online kommunikációs csatornákon keresztül.

Kis Virtuózok Alapítvány

Az oldalon található anyagok felhasználása az üzemeltető engedélyéhez kötött!