Logo

Támogatottjaink

Kormányos Vanessza

Született: 2002
Hangszer: hegedű

„Azt kívánom, hogy gyógyuljak meg, de mivel ez tudom, hogy nem következik be, így inkább, hogy továbbiakban tudjam folytatni a zenei pályámat, egy saját hegedűt szeretnék majd.”

Vanessza 2002-ben született Hódmezővásárhelyen. 2014-ben lépett először a Virtuózok színpadjára, ahol azonnal lenyűgözte a közönséget és a Virtuózok zsűrijét is elbűvölő személyiségével és hegedűjátékával. A kistehetség születése óta gyógyíthatatlan betegségben, cisztás fibrózisban, anyagcsere-betegségben szenved. Mindez azonban nem állítja meg Vanesszát abban, hogy harcoljon kitűzött céljaiért. A Kis Virtuózok Alapítvány pedig támogatja őt álmai megvalósulásában, tehetségének kibontakoztatásában.

Vanessza szakmai eredményei


Gyöngyösi Ivett

Született: 1993
Hangszer: zongora

„ A zenében - és főleg, ha színpadon lehetek - mindent megtalálok.”

Ivett 1993-ban született Vásárosnaményban. Óvodás kora óta szerelmese a zongorának. Tanulmányait a Vásárosnaményi Városi Zeneiskolában kezdte, négy évvel később felvételt nyert a Zeneakadémia Kivételes Tehetségű Gyermekek Képzőjébe, majd 2011-ben a zongora tanszakra. Jelenleg a Berlini Barenboim-Said Akadémián tanul. Fiatal kora ellenére már több művésszel dolgozott együtt és tett eleget számos koncert felkéréseinek.


Szakmai eredményei:

Boros Misi

Született: 2003
Hangszer: zongora

„ – Tudod már, hogy mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?
– Természetesen zongoraművész.”

Boros Misi kiemelkedő tehetség. Már 3 éves kora óta különösen kötődik a zenéhez. Érzékét több hazai, nemzetközi díj és koncertfellépés is  igazolja. 11 éves korában mutatta meg tehetségét a Virtuózok közönségének, akiknek szívét - és ezzel a tehetségkutató 2014-es kicsik korcsoportdíját is - elnyerte. A műsor óta már saját lemezzel is büszkélkedhet.

Tanulmányok:

Mesterkurzusok:

Fellépések:

Versenyeredmények

Demeniv Mihály

Született: 1991
Hangszer: harmonika

„Senki sem erőltette, hogy zenével foglalkozzak, a harmonikázás eleinte csak játék volt nekem.
Aztán megláttam, mennyi mindenre képes a hangszer, és nem tudtam letenni.”

Demeniv Mihály 1991-ben született Ukrajnában. A harmonika hangja születése óta elválaszthatatlan része az életének. Szüleitől - akik maguk is harmonikaművészek és tanárok – 4 évesen kapta meg első, egyoktávos hangszerét. Mihály az első évektől fogva rengeteget szerepelt, s nem egyszer fordult elő, hogy ahelyett, hogy iskolába ment volna, egész nap otthon zenélt. Elhivatottsága hamar megmutatkozott.

Szakmai eredményei:

Sándor Zoltán

Született: 1996
Hangszer: hegedű

Sándor Zoltán 1996-ban született. Híres zenész családból származik, édesapja Sándor Zoltán, világot járt zenész, ami meghatározó szerepet játszott abban, hogy már kisgyerek korában zenei pályára lépjen. Nyolcéves korában kezdett el hegedülni a Tóth Aladár Zeneiskolában. Tizenkét évesen nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek osztályába Perényi Eszter Tanárnőhöz, majd 2014-től Szenthelyi Miklós tanár úrnál folytatta tanulmányait. A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató televíziós műsorának I. évadjában egészen a döntőig jutott.

Szakmai eredményei:

Kiss Zoltán

Született: 2002
Hangszer: hegedű

„A hegedű nagyon a szívemben van… Elképzelni sem bírom, hogy mivel foglalkoznék, ha nem lenne zenélés, mert úgy érzem, hogy a hangszerem hozzám nőtt.”

Kiss Zoltán 2002-ben született. Tehetségét legelőször egy hegedűversenyen mutatta meg. 2014-ben jelentkezett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató versenyére. A család szűkös anyagi helyzete miatt a versenyen még kölcsön hangszerrel játszott, de így is a legjobb három közé került. Zoli a Virtuózok egyik döntőjén árulta el: neki még saját hegedűje sincs. A Kis Virtuózok Alapítvány nem sokkal később lehetővé tette számára, hogy saját hegedűjével kápráztassa el a körülötte lévőket. „A hegedű ne csak a szívedben legyen, hanem a táskádban is” – mondta Balog Zoltán miniszter a zenészpalántának, amikor átnyújtotta neki első saját hangszerét. A kistehetség példaképe Jascha Heifetz. Álma, hogy híres hegedűművészként léphessen fel a világ különböző pontjain.

Tóth Bettina

Született: 1997
Hangszer: hárfa

„Legfőbb célom, hogy elismert és sikeres hárfaművész lehessek és hogy népszerűsítsem a hárfairodalom
színes repertoárját és minél több ember megismerkedjen ezzel az igen különleges szóló hangszerrel.”

Tóth Bettina 2004-ben, hétéves korában találkozott először a hárfával, akkor még nem sejtette, hogy tíz évre rá a hárfajátékával el fogja varázsolni a Virtuózok közönségét. A Virtuózokban szerzett sikerei után a kémia tagozatos osztályból, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakközépiskolába hárfa osztályába jelentkezett át. 2017 tavaszán meghódította a New York-i Carnegie Hall - t is.

Szakmai eredményei:

Lakatos Vivien

Született: 2008
Hangszer: hegedű

„Mi az, ami inspirál, ösztönöz?
A nagy és a sok közönség, meg a taps.”

Az egyik legkisebb virtuóz 2008-ban született Szerbiában. Már 3 éves korában hegedűn tanult játszani édesapjától, aki szintén zenész. 2014-ben felvették a szabadkai zeneiskolába, mint rendkívüli diákot. Ugyanebben az évben a Virtuózok műsorában is megcsillogtatta tehetségét. A komolyzenei tehetségkutatót követően, több alkalommal adott koncertet, illetve vett részt versenyeken több fajta zenei stílust képviselve.

Szakmai eredményei:

Váradi Gyula

Született: 1997
Hangszer: hegedű

„ Ha jó kedvem van, ha rossz, nekem a hegedülés a minden.”

Gyula 1997-ben született. Humorát és nagyszerű tehetségét felmenőitől örökölte. A nagypapája például legfontosabb céljának tartotta, hogy tehetségeket találjon, és igazi zenészekké formálja őket. Gyuszi álma, hogy ha majd gyermekei és unokái lesznek, ők is büszkék legyenek rá, arra, amit elért a zenei pályán, ahogyan ő is végtelen büszke a nagypapájára és elhunyt édesapjára.
Gyuszinak nagy álma valósult meg, mikor Rácz Pál aranykoszorús hegedűkészítő mester egy fantasztikus tokkal ajándékozta meg, amit a cremonai hegedűkészítő-olimpiáról hozott és a legmodernebb technológiával készült.

Szakmai eredményei:

Szalai Lotti

Született: 1999
Hangszer: kltasszikus gitár

Lotti 1999-ben született Balatonalmádiban. Klasszikus gitár és zeneelméleti tanulmányait 9 évesen kezdte. Tehetségére felfigyelt Dr. Eötvös József, így a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzoránál tanulhatott 11 éves korában. Azóta több kiemelkedő helyszínen, szólistaként és kamarazenészként egyaránt játszhatott. Gyakran vesz részt neves művészek mesterkurzusain és a hazai vagy külföldi gitárfesztiválokon is.

Szakmai eredményei:

 
Neves koncerthelyszínek, ahol eddig játszott: a Budapesti Kongresszusi Központ, a Zeneakadémia Solti Terme és Nagyterme, Budapest Music Center, Pesti Vigadó, a pécsi Palatinus Hotel díszterme, Óbudai Társaskör, Nádor Terem, szigligeti Vigadó és a Bartók Emlékház.

Csatlakozzon közösségünkhöz

Támogatóink

Kapcsolat

E-mail: info@virtuozok.hu
Telefon: +36 30 982 4996
Cím: 1023 Budapest, Felhévízi utca 24.
Írjon nekünk!

Bankszámlaszám

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni, támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:
MKB Bank 10300002-10633530-49020015