Logo

Üdvözöljük a Kis Virtuózok Alapítvány weboldalán!

Zongora

A Kis Virtuózok Alapítvány a közösségi, kulturális komolyzenei hagyományok értékeinek ápolására, művelődésre, és a nehéz sorsú, kiemelkedő zenei tehetségek segítésére szerveződő közösség. Célunk a komolyzene népszerűsítése, a zenei oktatásban résztvevő tanulók, művészeti kezdeményezések hosszú távú támogatása.

 

A világon egyedülálló komolyzenei tehetségkutató

A világban megszámlálhatatlan zenei verseny létezik, azonban a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató a világon egyedülálló elképzelés. Missziónk, hogy segítsük, ne pedig „létrehozzuk” a tehetségeket. Alapvető különbség a Virtuózok és a hagyományos tehetségkutató műsorok között, hogy ez a műsor nem mutat be elrontott előadásokat vagy nem vállalható minőségű játékot, nem olcsó showelemekből építkezik, minden produkció egyedi minőséget képvisel.

Értékteremtés és értékmegőrzés

Olyan gyerekeket kerestünk, akik a hétköznapokban olyanok, mint bármely kortársuk, mégis képesek valamire, amivel példát tudnak nyújtani másoknak.
Az előadóművészek, a zene közvetítőinek segítése mellett a misszió másik alapvető célja a közönség nevelése. A műsorsorozat ezt a célt minden várakozást felülmúlóan teljesítette. Olyan társadalmi rétegeket sikerült közel hozni a klasszikus zenéhez, egy innovatív eszközrendszer (online média, közösségi média, stb.)  segítségével akik eddig egy szűk elit szórakozásának tartották azt.

Nem engedjük el a kezüket

Zongora Ebben a műsorban minden pillanat mögött kemény, kitartó gyakorlás, tanulás van. Őket nem a műsor „hozza létre”, csak abban igyekszik segíteni nekik, hogy maximális figyelmet tudjanak fordítani arra az elképesztő munkára, amelyet még be kell fektetniük, hogy valódi művészekké váljanak. A Kis Virtuózok Alapítvány ebben segíti a felfedezett tehetségeket, segítünk, hogy céljaikat elérhessék.

Az Alapítvány vállalásai

A magyar kultúra képviselői mindenhol jelen vannak a világban. Az Alapítvány és támogatói nemzetközi kapcsolatrendszerükön keresztül fellépési lehetőségeket teremtenek, szakmai programokra, mesterkurzusokra küldik a gyerekeket, hiszen ők a következő generáció, akik majd Kocsis Zoltán, Miklósa Erika, Bogányi Gergely, Baráti Kristóf, Molnár Levente mögé állnak a sorban és méltók lehetnek arra, hogy képviseljék a világban Magyarország örök értékeit, zenei nagyhatalmát! Alapítványunk célja, hogy ösztöndíjrendszer segítségével, tehetséggondozással, hangszerek vásárlásával, hazai és nemzetközi koncertek szervezésével, mentor programmal, kiváló tanárok oktatók bevonásával támogassa a tehetséges gyermekeket, rendszeres anyagi és szakmai támogatást, egyszóval erős, megtartó hátteret biztosítson számukra.

A Kis Virtuózok Alapítvány felelősséget érez az egész magyar zeneoktatás iránt. Ennek a nemzetközi szinten is páratlan zeneoktatási rendszernek köszönhetjük, hogy annyi remekül felkészített, kimagasló zenei tehetségű fiatal jelentkezett a megmérettetésre. A Virtuózok brand immár nemcsak egy műsort jelent, hanem segítője a magyar zenei képzésnek és tehetségtámogatásnak. A Virtuózok a magyar zene jövőjének jelképévé vált. Éppen ezért a Kis Virtuózok Alapítvány támogatni kíván minden olyan, fiatalt, aki elkötelezetten foglalkozik a zeneművészet elsajátításával, és aki később a magyar zene sikertörténetének folytatója lehet.

A Kis Virtuózok Alapítvány felszínre kívánja hozni  a magyar zeneoktatás értékeit, fejleszteni annak marketingjét. Ennek érdekében a menedzselés oldaláról szeretnénk segíteni a zeneiskolákat, a magyar társadalomban és a nemzetközi közösségben való megjelenésüket. A média segítségével Magyarországot a világ egyik zeneoktatási központjaként hirdetjük és célunk, hogy a zeneiskolák tevékeny részeseivé váljanak ennek a mozgalomnak.


„Az ember, aki legbelül zenétlen
S nem hat rá édes hangok egyezése,
Az kész az árulásra, taktikára,
S szelleme tompa, mint az éjszaka
S érzelme komor, mint az Erebus:
Meg ne bízz benne. Hallgass a zenére.”

(William Shakespeare: A velencei kalmár
V. felvonás 1. szín – Vas István fordítása)

 


Csatlakozzon közösségünkhöz

Támogatóink

Támogatás

Kis Virtuózok Alapítvàny

Adószám: 18649545-2-13
Cím: 2083 Solymár,
Terstyánszky Ödön Utca 14.

Kapcsolat

E-mail: info@virtuozok.hu
Telefon: +36 20 259 3169
Cím: 2083 Solymár, Terstyánszky Ödön utca 14.
Írjon nekünk! | Adatkezelési tájékoztató

Bankszámlaszám

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni, támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:
ERSTE 11600006-00000000-81425662