Logo

VISEGRÁDI NÉGYEK VIRTUÓZAI + SZERBIA

VISEGRÁDI NÉGYEK VIRTUÓZAI + HORVÁTORSZÁG
VIRTUÓZOK V4+ 2021 – KÖZÖS NYELVEN ZENÉLÜNK
KLASSZIKUS ZENEI TEHETSÉGKUTATÓ ÉS EDUKÁCIÓS PROGRAM

A 2014-ben elindított Virtuózok klasszikus zenei showműsor már az első évada során forradalmasította a magyar TV-piacot, hetek alatt az egyik legjobban értékelt tévéműsor lett a közszolgálató televízióban. A Virtuózok formátuma egyedi, a klasszikus fiatal tehetségek felfedezésére összpontosít, majd a felfedezett tehetségek számára olyan fejlődési és fellépési lehetőségeket biztosít, amely egyébként keveseknek adatik meg. Az elmúlt évek alatt kiemelkedő magyar branddé, és egyben mozgalommá vált.

Események

A Virtuózok produkció missziója a komolyzene világméretű népszerűsítése az által, hogy valódi értéket tesz közkinccsé, példaként felmutatva a fiatalságnak a zenetanulás és zenélés szépségeit. A Virtuózok állandó küldetése a tehetségek felkutatása és szakmai terelgetése, a rászorulók támogatása és nem utolsó sorban a komolyzene népszerűsítése. A legfontosabb vállalása, hogy a tehetséges gyermekek számára a hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül képzési és fellépési lehetőségeket biztosítson. Alapelve, hogy a klasszikus zene fontos tényező az általános műveltség szélesítésében mind személyes, mind társadalmi szinten. A szellemi válságban szenvedő világunkban a művészet, a zene választ adhat az emberségességre és az emberi lélek legmélyebb küldetésére.

Események

2020-ban rendeztük meg a „Visegrádi Négyek Virtuózai+Szerbia” (röviden Virtuózok V4+ Szerbia) klasszikus zenei tehetségkutató műsor és edukációs program első részét Magyarország Kormánya és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A műsor óriási sikert aratottot immáron nem csak hazánkban, hanem Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Szerbiában is, valamint az adások online verzióit több millióan látták világszerte. A program összesen 66 millió emberhez ért el és több, mint 6,8 millió tévénézőt vonzott a képernyők elé.

Visegrádi Virtuózok V4+Horvátország 2021-ben a került sor a Virtuózok V4+ második évadjának forgatására, ezúttal Horvátországot meghívva plusz vendégországként. A Visegrádi Virtuózok V4+Horvátország a visegrádi országok és Horvátország politikai, gazdasági és kulturális együttműködését a zene nyelvére fordítja le. A zene híd, amely összeköti az embereket a társadalmi együttélés legkisebb egységétől, a családtól kezdve egészen a nemzetekig. A „Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk” tehetségkutató produkció a 2021-as év téli televíziós műsorstruktúrájában került képernyőre a Visegrádi Négyek országaiban plusz Horvátországban.

Események

A Virtuózok V4+ Horvátország Közös nyelven zenélünk c. műsor fővédnökei:

• Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere
• Frano Matušić, a horvát Kül- és Európa-ügyi Minisztérium miniszterhelyettese, politikai ügyekért felelős államtitkára

A műsor Magyarországon a Duna Televízió műsorprogramjában szerepelt 2021-ben is péntekenként főműsoridőben. Lengyelországban a TVP (Telewizja Polska) Kultura csatornán, Csehországban a Česká televize ČT Art csatornán, Szlovákiában az RTVS 2 (Rozhlas televízia Slovenska) csatornán vetítették a műsort, minden országban egy időben péntek esténként. Horvátországban várhatóan szintén a horvát köztelevízió egyik fő csatornáján kerül majd adásba.

Események

 

Minden ország zsűritagja véleményezte mind a 20 ifjú tehetséget, viszont döntést csak a saját országa delegáltjai kapcsán hozhatott.  A szuper zsűritag segítette a döntésben a zsűritagokat.
A különdíjasokat a műsort követően a Virtuózok és a Kis Virtuózok Alapítvány tagjai választották ki objektív szempontok szerint.  A kiválasztás legfőbb szempontja a különdíjasok esetében az volt, hogy azon fiatalok is esélyt kapjanak a zenei tanulmányaik folytatására, akiknek egyébként a családi hátterük nem tenné lehetővé ennek finanszírozását, vagy akiknek nincs saját hangszerük és a különdíj elnyerése esetén lehetőségük adódik vásárolni egyet.

Màr elindult a jelentkezés a következő évadra: https://virtuozok.hu/jelentkezes/

Az események archívumát itt érheti el

 


Csatlakozzon közösségünkhöz

Támogatóink

Támogatás

Kis Virtuózok Alapítvàny

Adószám: 18649545-2-13
Cím: 2083 Solymár,
Terstyánszky Ödön Utca 14.

Kapcsolat

E-mail: info@virtuozok.hu
Telefon: +36 20 259 3169
Cím: 2083 Solymár, Terstyánszky Ödön utca 14.
Írjon nekünk! | Adatkezelési tájékoztató

Bankszámlaszám

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni, támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:
ERSTE 11600006-00000000-81425662