Logo

Legjobb zenetanár díja

A Kis Virtuózok Alapítvány hagyományteremtő szándékkal 2016-ban létrehozta "A Legjobb Zenetanár" díját, amellyel azok előtt kívánunk tisztelegni, akik kimagasló szakmai munkájukkal régóta segítik a magyar zenetanítást. A díjjal fel szer etnénk hívni a figyelmet arra az áldozatos munkára, mellyel a zenetanárok támogatják, segítik a fiatalok pályára kerülését. Sokszor emberfeletti áldozatokat hoznak és nem csak pedagógusként, hanem mentorként, támogatóként, mentális szakemberként is helyt állnak tanítványaik mellett. 

2017 – Legjobb zenetanár díja

Az ünnepélyes díjátadóra az idei évben a Mester és tanítványa címmel megrendezett, Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, valamint a Virtuózok felfedezettje, Boros Misi Junior Prima-díjas zongorista közös koncertje alatt kerül sor, 2017. december 6-án, a Művészetek Palotájában.

2016 - Legjobb zenetanár díja

A Virtuózok felkészítő tanárai közül tavaly hárman is díjazottak voltak. A pécsi zongoristákat: Boros Misit, Boateng Kármen Stephanyt és Remenyik Balázst felkészítő Megyimóreczné Schmidt Ildikó, a szegedi hárfás lányok: Patkós Mariann és Maja, valamint Szauer Bianka és Tóth Betti tanára, Natalia Gorbunova, valamint Váradi Gyula tanára, Lakatos György

Megyimóreczné Schmidt Ildikó

Megyimóreczné Schmidt Ildikó

Natalia Gorbunova

Natalia Gorbunova

Váradi Győrgy

Váradi Győrgy

A zenetanárok szakmai értékelésére még 2015-ben létrehoztuk a Legjobb Zenetanár díjat, amelyet 2021-ben Juhász Schlatter Andrea díjnak neveztünk el, egy legendás hegedűtanár a díj névadója. 2021-ben a  díjat Perényi Eszter hegedűtanár, Gertler Teó és több másik Virtuózokos zenész egykori tanára kapta. 

2020-ban a díjat Sóti Szobonya Emőke zongoratanár, Balázs-Piri Soma tanára nyerte el. A díj bruttó egymillió forint pénzdíjjal jár. A díjat november 26-án a Virtuózok magyar válogatójában adták át.

2019. Legjobb Zenetanára Ácsné Szily Èva, a Tóth Aladár Zeneiskola hegedűtanára lett.

Legjobb zenetanár

Legjobb zenetanár


Csatlakozzon közösségünkhöz

Támogatóink

Támogatás

Kis Virtuózok Alapítvàny

Adószám: 18649545-2-13
Cím: 2083 Solymár,
Terstyánszky Ödön Utca 14.

Kapcsolat

E-mail: info@virtuozok.hu
Telefon: +36 20 259 3169
Cím: 2083 Solymár, Terstyánszky Ödön utca 14.
Írjon nekünk! | Adatkezelési tájékoztató

Bankszámlaszám

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni, támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:
ERSTE 11600006-00000000-81425662