Logo

Támogatottjaink

Boros Misi

Született: 2003
Hangszer: zongora

„ – Tudod már, hogy mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?
– Természetesen zongoraművész.”

Boros Misi kiemelkedő tehetség. Már 3 éves kora óta különösen kötődik a zenéhez. Érzékét több hazai, nemzetközi díj és koncertfellépés is  igazolja. 11 éves korában mutatta meg tehetségét a Virtuózok közönségének, akiknek szívét - és ezzel a tehetségkutató 2014-es kicsik korcsoportdíját is - elnyerte. A műsor óta már saját lemezzel is büszkélkedhet.

Tanulmányok:

Mesterkurzusok:

Fellépések:

Versenyeredmények

Kormányos Vanessza

Született: 2002
Hangszer: hegedű

„Azt kívánom, hogy gyógyuljak meg, de mivel ez tudom, hogy nem következik be, így inkább, hogy továbbiakban tudjam folytatni a zenei pályámat, egy saját hegedűt szeretnék majd.”

Vanessza 2002-ben született Hódmezővásárhelyen. 2014-ben lépett először a Virtuózok színpadjára, ahol azonnal lenyűgözte a közönséget és a Virtuózok zsűrijét is elbűvölő személyiségével és hegedűjátékával. A kistehetség születése óta gyógyíthatatlan betegségben, cisztás fibrózisban, anyagcsere-betegségben szenved. Mindez azonban nem állítja meg Vanesszát abban, hogy harcoljon kitűzött céljaiért. A Kis Virtuózok Alapítvány pedig támogatja őt álmai megvalósulásában, tehetségének kibontakoztatásában.

Vanessza szakmai eredményei


Sándor Zoltán

Született: 1996
Hangszer: hegedű

Sándor Zoltán 1996-ban született. Híres zenész családból származik, édesapja Sándor Zoltán, világot járt zenész, ami meghatározó szerepet játszott abban, hogy már kisgyerek korában zenei pályára lépjen. Nyolcéves korában kezdett el hegedülni a Tóth Aladár Zeneiskolában. Tizenkét évesen nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek osztályába Perényi Eszter Tanárnőhöz, majd 2014-től Szenthelyi Miklós tanár úrnál folytatta tanulmányait. A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató televíziós műsorának I. évadjában egészen a döntőig jutott.

Szakmai eredményei:

Kiss Zoltán

Született: 2002
Hangszer: hegedű

„A hegedű nagyon a szívemben van… Elképzelni sem bírom, hogy mivel foglalkoznék, ha nem lenne zenélés, mert úgy érzem, hogy a hangszerem hozzám nőtt.”

Kiss Zoltán 2002-ben született. Tehetségét legelőször egy hegedűversenyen mutatta meg. 2014-ben jelentkezett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató versenyére. A család szűkös anyagi helyzete miatt a versenyen még kölcsön hangszerrel játszott, de így is a legjobb három közé került. Zoli a Virtuózok egyik döntőjén árulta el: neki még saját hegedűje sincs. A Kis Virtuózok Alapítvány nem sokkal később lehetővé tette számára, hogy saját hegedűjével kápráztassa el a körülötte lévőket. „A hegedű ne csak a szívedben legyen, hanem a táskádban is” – mondta Balog Zoltán miniszter a zenészpalántának, amikor átnyújtotta neki első saját hangszerét. A kistehetség példaképe Jascha Heifetz. Álma, hogy híres hegedűművészként léphessen fel a világ különböző pontjain.

Bánkövi Bence

Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gordonka mesterszakos hallgatója vagyok. Alapító tagként játszom a Virtuózok Kamaraegyüttesben, mellyel a világ számos színpadán felléptünk.1996-ban Budapesten születtem zenész család. Az alapok elsajátítása után felvételt nyertem a Bartók Béla Konzervatóriumba, ahol Pertorini Rezső, majd Kállay Ágnes irányítása alatt fejlesztettem hangszeres tudásomat. Már ekkor részt vettem nemzetközi, és hazai versenyeken.

2016-ban felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol mesterem Onczay Csaba gordonkaművész. Több alkalommal felléphettem szólistaként hazám koncerttermeiben, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. Másodéves hallgatóként, nekem ítélték a Vásáry Tamás Ösztöndíjat, majd ugyanebben az évben II. helyezett lettem a várpalotai David Popper Nemzetközi Csellóversenyen. Egy évvel később pedig IV. helyezést értem el Európa egyik legrangosabb zenei versenyén, a Krzysztof Penderecki Nemzetközi Gordonkaversenyen. Számos mesterkurzuson vettem részt, Perényi Miklós, Várdai István, Marcio Carneiro és Matias Oliviera di Pinto vezetésével.

Rózsa Pál zeneszerzőegy éve darabot komponált a részemre, melynek monogrammom, B. B. a címe. Ebből rádiófelvételt is készítettem.Hangszerem egy Héjja János által készített gordonka, melyet a mester számomra épített.

Csabay Zsuzsa

Csabay Zsuzsanna Virág vagyok, 1995. augusztus 14-én születtem Budapesten. Zenei tanulmányaimat 7 éves koromban, a Kispesti Zeneiskolábankezdtem. A következő évben Miskolcra költöztünk, ahol egy év kimaradása után újra kezdtem zenélni. Számos versenyen vettem részt már zeneiskolás éveim alatt is, ekkor eldöntöttem, hogy zenei pályán folytatom.Fuvolakurzusok alkalmával megismertem Romos Zsolt Tanár Urat, akinek ösztönzésére

2013-ban felvételiztem a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, 2016-ban pedig felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneakadémiára dr. Oross Veronika osztályába.2014-ben a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatóbana középdöntőig jutottam, és az Amadinda ütőegyüttes különdíját is nekem ítélték.Az adásokat követő 2 évben több, mint 50 koncertlehetőségem adódott javarészt a Virtuózok szervezésében. A szólófellépéseken kívül sok kiemelkedően neves művésszel léphettem egy színpadra. Az Erasmus+ program keretein belül egy szemesztert a Jerusalem Academy of Music and Dance-en végeztem el.

2019 februárjában tagja lettem az akkor alakult Virtuózok Kamaraegyüttesnek. 2019. őszénfelléphettünk Dublinban, Montréalban, Ottawában és Torontóban is.2019 szeptembere ótaa Tóth Aladár Zeneiskolába fuvolatanáraként működöm. 2020 február22-én a Tunéziai Szimfonikus Zenekar első fuvolistájaként léphettem színpadra.

Koppán Kata

Koppán Kata vagyok, 2001-ben születtem Komáromban. Zenei tanulmányaimat a komáromi Egressy Béni Zeneiskolában kezdtem hegedűvel, számos megyei verseny eredményem származik innen szóló, illetve kamarazene kategóriában is.5 év hegedülés után rájöttem, brácsásként folytattam tanulmányaimat.

2015-ben felvételt nyertem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumba, brácsa szakra. Innentől kezdve Láposi János növendékeként tanultam. Ez alatt az öt év alatt részt vettem többek között Szűcs Máté, Sander Geerts,Dinyés Soma, Bársony Péter, Botos Veronika mesterkurzusain. Volt szerencsém számos zenekarban közreműködni Medveczky Ádám, Dubóczky Gergely, Maestro Plácido Domingo keze alatt is.2019-ben bemutathattam a Solti teremben egy kortárs szerződarabját. Ezen kívül több újzenei projekt részese voltam.

2019 óta a Virtuózok Kamaraegyüttes tagja vagyok, akiknek köszönhetően koncerteztem Dublinban, illetve Kanada több városában, valamint Magyarországon mind az együttes tagjaként, mind szólistakánt.A Kis Virtuózok Alapítványnak köszönhetően 2020 óta egy általuk vásárolt hangszeren játszom. 2020-ban az Országos Pártos Ödön Brácsaversenyen a kategóriám legjobb díját kaptam. 2020-ban felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol jelenleg Bársony Péter növendékeként tanulok

Korb Vanessza

Korb Vanessza vagyok, 1998. január 23-án születtem Kecskeméten. Négy éves koromban kezdtem hegedülni, öt évesen zongorázni. Mindkét hangszert a kecskeméti M.Bodon Pál Zeneiskolában.A hegedű tanulmányaimat Földesi Lajosnál folytattam a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályában. Számos hazai és nemzetközi (németországi) koncertkörúton vettünk részt, a Szekszárdi Kamarazenekar kíséretével.

2013-tól a szakközépiskolában hegedű szakon Dr. Ittzés Tamás növendéke lettem. 2016-ban a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar jubileumi hangversenysorozatában léptem fel a Zenekar szólistájaként.2014-ben indultam a Virtuózok, az első komolyzenei tehetségkutató műsorban.A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem BA első évfolyamát Kokas Katalin növendékeként végeztem, a második évfolyamtól Szenthelyi Miklósnál tanultam.Számos hazai, és nemzetközi verseny győzelmet tudhatok magaménak. Az egyik legjelentősebb, mikor 2012-ben a Concertino Praga döntőjébe kerültem. Több alkalommal léptem fel szólistaként több magyar zenekar kíséretével is.

2019 óta a Virtuózok Kamaraegyüttes tagja vagyok, akiknek köszönhetően szólistaként is színpadra állhattam a világ több országában is.

Liszkay Leonóra

A nevem Liszkay Leonóra, 2004.01.16-án születtem Budapesten, immáron 17 éves vagyok. Hangszerem a fuvola, melyet még igen fiatalon, nagyjából kilenc évesen választottam és kezdtem el tanulni. Hangjának, kinézetének fényessége teljességgel magával ragadott. Minden nap valami újat tudok tanulni általa és vele.

2018 őszétől tanulok Konzervatóriumban Horgas Eszter fuvolaművésznél. Ő segít nekem azóta is megtalálni magamat a hangszerben, a tanulás során helyes úton járni. A barokktól egészen a 20. század zenéjéig számos művelismerkedtem meg az ő vezetésével, mint C.P.E. Bach, Händel, Vivaldi, Fauré, Debussy, Périlhou, Chaminade, vagy Bartók. Számos hazai és nemzetközi versenyen mérettettem meg magam az elmúlt években, melyeket többnyire arany-ezüst díjakkal értékeltek.

Az elmúlt évben lehetőségem volt a Weiner Leó Konzervatórium által megrendezett versenyen indulni, melyről nagy örömömre az arany-első díjat hoztam el. Jelenleg is készülök versenyre, mely szakmai fejlődésemre szolgál és szélesíti repertoáromat. 2019 márciusától vagyok a Virtuózok Kamaraegyüttes tagja, amely nagy lehetőség számomra a zenélés egy olyan formájának fejlesztésére, melyben azelőtt nemigen volt részem.

Lugosi Ali

1999. február 14-én születettÓzdon.A zenével való kapcsolataelég koránkezdődött. 10 évesen kezdettel klarinétozni.Zenei fejlődésétnagyban segítették: Horváth Sándor a XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskola tanára. A 2012-ben megrendezésre kerülőNovi Sad-i V. Anton Eberst Nemzetközi Klarinétversenyen első helyezést értel. 2013-ban Szabadkán megrendezett “Femus” Nemzetközi Klarinétversenyenelső helyezést értel, valamint a zsűri-és közönség díjat is nekiítélték.

2013-ban felvételt nyerta Bécsi Zeneakadémia kivételes tehetségek osztályába ahol prof. Johann Hindler tanszékvezető irányítása alatt végezhettezenei tanulmányait.

2014-ben Bécsben megrendezett Nemzetközi Zenei Fesztivál győzteseként,abban a jutalomban részesült, hogy részt vehetett aJapánban megtartott 15. Osakai Zenei Világversenyen, ahol 3. helyezéstért el. A 2014 őszén,az MTVA által közvetített Virtuózok című komolyzenei verseny döntőjében a szakmai zsűri neki ítélte korosztályaelső díját,valamint elnyertea Virtuózok fődíját.2016-ban első helyezett lett különdjjal a londoni „Grand Virtuoso” versenyen.

2016-ban újra indult a 17. Osakai Zenei Világversenyen ahola korcsoportgyőzelem mellett a „Grand Prix” díjat valamint 5 különdíjat hozott el.Koncertezett már a világ számos országában, a leghíresebb koncerttermekben is.Lugosi Dániel Ali a FonTrade hangszerüzlet által biztosított Buffet Crampon hangszereken játszik.

Puporka Jenő

PuporkaJenő vagyok, Budapesten születtem, 2001. július 30-án. Alapfokú tanulmányaimat nagybőgőn 7 évesen kezdtem. 12 éves koromig számos zeneiskolai versenyen értem el első helyezést, szóló és kamara kategóriában is. 2014-ben jelentkeztem a Virtuózok tehetségkutatóba, aminek köszönhetően rengeteg koncerten vehettem részt.

2016-ban volt az első egész estés szóló koncertem,zenekari kísérettel. Ezzel egyidejűleg kezdtem el tanulmányaimat a Bartók Béla Konzervatóriumban, Lukácsházi István növendékeként. Számos hazaiés nemzetközi versenyt nyertem meg azóta is.Középiskolai tanulmányaim során számosalkalommal játszottam zenekarban is. A fellépések közül a legnagyobb élmény számomra az volt, amikor a Maestro Placido Domingo által vezényelt Virtuózok Kamaraegyüttes zenekarában játszhattam. Sok kurzuson is részt vettem. Jelenleg a Virtuózok Kamaraegyüttes nagybőgőse és szólistája vagyok. Jelentős koncerttermek közé tartozik, ahol játszottam már, a MÜPA, a BMC, a Papp László Sportaréna, és a kanadai Oscar Peterson Hall.

Emellett volt szerencsém játszani a Bartók rádióban és a torontoi Classical FM-ben. 2020-ban felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, aholFejérvári Zsolt növendékekénttanulok.

Sándor Zoltán

Sándor Zoltán vagyok, Budapesten születtem 1996-ban. Híres zenész családban születtem, édesapám Sándor Zoltán, világot járt zenész, ami meghatározó szerepet játszott abban, hogy már kisgyerekként zenei pályára lépjek. Nyolc évesen kezdtem hegedülni a Tóth Aladár Zeneiskolában Ácsné Szily Éva növendékeként. Zeneiskolai éveim alatt számos országos és nemzetközi verseny győztese lettem. 12 évesen felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek osztályába, ahol Perényi Eszter után Szenthelyi Miklósnál folytattam tanulmányaimat. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karának hallgatója vagyok, prof. Bánfalvi Béla növendékeként.

2014-ben jelentkeztem a Virtuózok, az első klasszikus zenei tehetségkutató műsorba. 2015-ben Nigel Keneddy-vel együtt duózhattam a Papp László Sportaréna színpadán, 2016-ban pedig a MÜPA-ban szerencsém volt együtt duózni Vadim Repinnel. Ezen kívül számos másik koncertteremben is megfordultam szólistaként, mint például a Carnegie Hall, Osaka Symphony Hall, Jersey Operahouse, és a Tokio Concert Hall. Rendszeren részt veszek mesterkurzusokon is, ezek közül a legmeghatározóbbak Alexander Markov és Szabadi Vilmos mesterkurzusai.

2019 óta Virtuózok Kamaraegyüttes tagja vagyok

Schwartz Zoli

Schwartz Zoltán 1999-ben született Hollandiában, Maastricht városában, zenész család gyermekeként. Három éves korában kezdett hegedülni édesanyja kezei alatt, majd 13 éves korában felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Képzőjére, ahol Szenthelyi Miklós növendékeként tanult, egészen a diplomája megszerzéséig. Olyan neves professzorok kurzusain játszott, mint Schlomo Mintz, vagy Zakhar Bron. Szólistaként a világ számos országában megjelent, köztük Hollandiában, Kanadában, Oroszországban, és számos nemzetközi versenyen ért el kiemelkedő eredményeket.

2016-ban jelentkezett a Virtuózok, klasszikus zenei tehetségkutató műsorába is.  Zoli rendszeresen feltűnik a magyar televízióban, rádióban, és több magyar zenekarral volt szerencséje együtt dolgozni szólistaként is,

2017 óta a Francia-Német-Magyar Ifjúsági Filharmonikusok koncertmestere. Kezdetektől fogva a Virtuózok Kamaraegyüttes tagja, koncertmestere, akikkel a mai napig számos koncertjük van mind Magyarországon, mind külföldön.

 

Székely Anna Lilla

Székely Anna Lilla vagyok, 2003-ban születtem Budapesten. 6 éves koromban kezdtem el hegedülni a Józsefvárosi Zeneiskolában, ahol Szász Józsefné volt a tanárom. 2016-ban elindultam a Virtuózok, elsőklasszikus zenei tehetségkutató műsorában, ahol a középdöntőig jutottam el.

2017-ben felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjére. Ugyan ebben az évben részt vehettem az Olaszországban megrendezett ’Il Piccolo Violino Magico’ nemzetközi hegedűversenyen, ahol a világverseny döntőjébe válogattak be. A verseny keretein belül lehetőségem volt Pavel Vernikov hegedűművésszel fellépni. Rendszeresen indultam budapesti, illetve országos versenyeken is, ahol az elsőhárom hely között végeztem mindig.

2018-ban megnyertem az országos ’Zathurecky’ hegedűversenyt. Ezen felül 2018-ban és 2019-ben is szólistaként léphettem fel Genfben, a Kodály Stúdió által szervezett koncerteken. 2020-ban bemutatkoztam a Járdányi Pál emlékkoncerten, a Zeneakadémia Solti termében , és ezév nyarán szerencsém volt Svájban a cseh Philharmonisches Orchester Budweis kíséretével koncertezni.Szintén ebben az évben nyertem el a Héthy Apor, illetve a Messzehangzó Tehetségek ösztöndíjakat is, illetve ettől az évtől lehetek a Virtuózok Kamaraegyüttes tagja is. Jelenleg is a Zeneakadémia tanulója vagyok, Szenthelyi Miklós osztályában.

Szüts Apor

SzütsApor 1993-ban született Budapesten. Zenész családból származik.Zenészként három területen is dolgozik; elsősorban zongoristaként és zeneszerzőként, illetve aktívan foglalkozik vezényléssel.Zongoristaként a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola illetve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diákja volt Kecskés Balázs, és Baranyay László tanítványaként. Több hazai, és nemzetközi versenyen is megfordult, többek között 2014-ben elindult, és a középdöntőig jutott az MTVA Virtuózok című klasszikus-tehetségkutató műsorában, ahol megmutatta zeneszerzői, valamint karmesteri ambícióit is. Zongoristaként rengeteg koncerten lépett fel a világ számos országábanKarmesterként több nagy nevű zenekarral dolgozott, vezényelt operákat, versenyműveket, szimfóniákat Magyarországon és külföldön egyaránt.Zeneszerzőként

2014-ben a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál operaíró versenyének díjasa lett.2016-ban a Beethoven Kadenciaíró verseny győztese. 2017-ben mutatták be első operáját, A hallei kirurgust, 2018-ban komponálta nagy vihart kavaró művét, a RockGiovannit.

2019 óta a Kis Virtuózok Alapítvány, illetve a Virtuózok Kamaraegyüttesének alapítója, zongoristája és művészeti vezetője. 2020-ban a zenekari különdíjat, és közönségdíjat nyert a 2. Future Symphony zeneszerzőversenyen, illetve Bartók Világverseny különdíját is megkapta, valamintugyanebben az évben lett a Virtuózok című tehetségkutató műsor zenei vezetője is.


Csatlakozzon közösségünkhöz

Támogatóink

Támogatás

Kis Virtuózok Alapítvàny

Adószám: 18649545-2-13
Cím: 2083 Solymár,
Terstyánszky Ödön Utca 14.

Kapcsolat

E-mail: info@virtuozok.hu
Telefon: +36 20 259 3169
Cím: 2083 Solymár, Terstyánszky Ödön utca 14.
Írjon nekünk! | Adatkezelési tájékoztató

Bankszámlaszám

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni, támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:
ERSTE 11600006-00000000-81425662