Logo

VISEGRÁDI NÉGYEK VIRTUÓZAI + SZERBIA

VIRTUÓZOK V4+ 2020 – KÖZÖS NYELVEN ZENÉLÜNK
KLASSZIKUS ZENEI TEHETSÉGKUTATÓ ÉS EDUKÁCIÓS PROGRAM

„A Virtuózok program annak a bizonyítéka, hogy a klasszikus zene és a klasszikus értékek is lehetnek népszerűek és közönség vonzóak a legfiatalabb generáció körében is. Csak annyi kell ehhez, hogy kreatívan és izgalmasan tálaljuk.”

Balog Zoltán
A Virtuózok V4+ programsorozat megvalósításáért felelős
miniszterelnöki biztos

2020-ban rendeztük meg a „Visegrádi Négyek Virtuózai+Szerbia” klasszikus zenei tehetségkutató műsor és edukációs program első részét Magyarország Kormánya és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.

Események

A Visegrádi Virtuózok V4+ a visegrádi országok és Szerbia politikai, gazdasági és kulturális együttműködését a zene nyelvére fordítja le. A zene híd, amely összeköti az embereket a társadalmi együttélés legkisebb egységétől, a családtól kezdve egészen a nemzetekig. A „Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk” tehetségkutató produkció a 2020-as év téli televíziós műsorstruktúrájában került képernyőre a Visegrádi Négyek országaiban plusz Szerbiában.
Fővédnökök
A Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk c. műsor fővédnökei:

A műsor óriási sikert aratott immáron nem csak hazánkban, hanem Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Szerbiában is, valamint az adások online verzióit több millióan látták és követik a mai napig világszerte. A program több, mint 6,8 millió tévénézőt vonzott a képernyők elé és összesen 66 millió emberhez ért el a teljes online térben (Tv, YouTube, Instagram, Facebook, Twitter).

Események

Magyarországon a Duna Televízió műsorprogramjában szerepelt péntekenként főműsoridőben 2020. november 20-december 18. között. Lengyelországban a TVP (Telewizja Polska) Kultura csatornán, Csehországban a Ceská televize CT Art csatornán, Szlovákiában az RTVS 2 (Rozhlas televízia Slovenska) csatornán, Szerbiában pedig az az RTS (Radio-televizija Srbije) két különböző csatornáján is vetítették a műsort, Szlovákiát kivéve minden országban egy időben péntek esténként. Szlovákiában az RTVS 2 csatornán szombat esténként került adásba a program.
A nyeremény
Az első helyezettek magas pénzjutalomban részesültek, amely összege bruttó 15.000 EUR volt fejenként. A különdíj összege bruttó 5.000 EUR. Az összeget a nyertesek további pályájuk építésére fordíthatják (zenei tanulmányok vagy hangszerek vásárlása). Ez olyan lehetőséget teremt, amellyel a kiemelkedő tehetségek fontos lépést tehetnek karrierjük következő állomásáig. Ezen felül a győztesek egy szólókoncert-lehetőséget is kaptak egy nemzetközileg elismert művész társaságában, valamint biztosítjuk számukra, hogy elkészíthetik saját szólólemezüket a műsort követő 3 éven belül.
A második helyezetteket is díjaztuk, akik az MTVA felajánlásbáól egy koncert/fellépési lehetőséget kaptak a Magyar Rádió Zenekarával, valamint egy nagyértékű Hollóházi porcelán hegedűt.

Események

A kiválasztás módja
A fődíjasokról a 2020-as nemzetközi Visegrádi Virtuózok V4+ Szerbia nemzetközi tehetségkutató verseny nemzetközi zsűrije döntött. A döntés a 2020. december 18-i szuperdöntő adásban lett nyilvános, amelyet ugyancsak mind az 5 ország közvetített.  A díjakat a résztvevő országok képviseltében átadták:

Események

Minden ország zsűritagja véleményezte mind a 20 ifjú tehetséget, viszont döntést csak a saját országa delegáltjai kapcsán hozhatott.  A szuper zsűritag segítette a döntésben a zsűritagokat.
A különdíjasokat a műsort követően a Virtuózok és a Kis Virtuózok Alapítvány tagjai választották ki objektív szempontok szerint.  A kiválasztás legfőbb szempontja a különdíjasok esetében az volt, hogy azon fiatalok is esélyt kapjanak a zenei tanulmányaik folytatására, akiknek egyébként a családi hátterük nem tenné lehetővé ennek finanszírozását, vagy akiknek nincs saját hangszerük és a különdíj elnyerése esetén lehetőségük adódik vásárolni egyet.

 


FŐDÍJASOK

ország

kora

összeg

Ajna Marosz

Szlovákia

13

15 000,00 €

Martin Šulc

Csehország

18

15 000,00 €

Vuk Vukajlović

Szerbia

15

15 000,00 €

Dawid Siwiecki

Lengyelország

14

15 000,00 €

Rozsonits Ildikó

Magyarország

15

15 000,00 €

KÜLÖDÍJASOK

ország

kora

összeg

Kristina Vasic

Szerbia

8

5 000,00 €

Lana Zorjan

Szerbia

11

5 000,00 €

Petra Spasojevic

Szerbia

15

5 000,00 €

Harmath Kornélia

Magyarország

6

5 000,00 €

Teo Gertler

Szlovákia

12

5 000,00 €

A műsor epizódok itt megtekinthetők:

 

Magyar

Német

Spanyol

Angol

4. epizód

link

link

link

link

3. epizód

link

link

link

link

2. epizód

link

link

link

link

1. epizód

link

link

link

link

Magyar Casting epizód

link

link

link

 


Csatlakozzon közösségünkhöz

Támogatóink

Támogatás

Kis Virtuózok Alapítvàny

Adószám: 18649545-2-13
Cím: 2083 Solymár,
Terstyánszky Ödön Utca 14.

Kapcsolat

E-mail: info@virtuozok.hu
Telefon: +36 20 259 3169
Cím: 2083 Solymár, Terstyánszky Ödön utca 14.
Írjon nekünk! | Adatkezelési tájékoztató

Bankszámlaszám

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni, támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:
ERSTE 11600006-00000000-81425662