Logo

170 fiatal zenésszel és kétszeres teltházzal ünnepelte az új évet és fennállásának 5. évét a Kis Virtuózok Alapítvány

Zongora

“A Virtuózok eszméje, ami Peller Mariann eredeti gondolata és a 2014-es első széria szikrája által fellobbantott láng által vált élővé, növekedővé és híressé, e koncertben öltött testet, ahol a tehetség, az oktatás, a zenekultúra csodája jelent meg a pódiumon. Mindez baráti, szeretetteljes légkörben, bámulatosan magas színvonalon.”
(Batta András, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke)

A Kis Virtuózok Alapítvány által megrendezett Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangversenyen december 30-án a Müpában a közönség újra láthatott több tucat felfedezettet, ezúttal nemcsak szólóprodukciókkal, de együttessé szerveződve is. Szólistaként fellépett többek közt Boros Misi és Balázs-Piri Soma zongoraművész, Gertler Teo és Abouzahra Amira hegedűművész, Lugosi Dániel Ali klarinétművész és Ninh Long operaénekes, és Beke Márk harsonás - mindannyian az előző szériák nyertesei. Miklósa Erika, aki nem csak világklasszis operaénekes, hanem a Virtuózok zsűritagja is a kezdetektől, ezen a hangversenyen a műsor felfedezettjeivel közösen lépett fel. Sárközy Lajos és zenekara, a TanBorEn és a Flautica – a Kamara Virtuózok döntősei – szintén nagy sikert arattak.

Zongora

A műsor gerincét a tíztagú Virtuózok Kamaraegyüttes képezte, mely Szüts Apor zongoraművész, zeneszerző, karmester, művészeti vezetésével 2019 februárjában alakult. A zenekar által játszott darabokat az együttes minden esetben zenei vezetőjük hangszerelésében állítja pódiumra. Ezúttal a Kamaraegyüttest nagyzenekarrá szervezte Apor, először fordult elő a műsor történetében, hogy ennyi egykori Virtuózokos versenyző együtt zenélt. Nagyszabású ünnepe volt ez a klasszikus zenének és az együtt-zenélés örömének.

Zongora

„A Virtuózok tegnap újabb szintet lépett. 67 zenész döntött úgy, hogy egy zenekart alkotva, hónapokon át próbálva, összecsiszolódva mutatja meg, hogy mi történt az elmúlt öt évben. Bebizonyítottuk, hogy csak azért, mert egykor versenyzők voltunk, nem vagyunk egymás ellenfelei. Egymással és egymásért zenéltünk. Nekem pedig az a megtisztelő feladat jutott, hogy a Müpa nagytermében vezényelhettem végig két teljes koncertet, 26 évesen. Elmondhatatlanul büszke vagyok a csapatra, és mindarra, amit létrehoztunk.” -nyilatkozta Szüts Apor, egykori Virtuózok-versenyző, a produkció művészeti vezetője.
Az ünnepi hangverseny dísze volt a 100 tagú, világhíres nyíregyházi Cantemus Gyermekkar, Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével.

Zongora

Zongora


Csatlakozzon közösségünkhöz

Támogatóink

Támogatás

Kis Virtuózok Alapítvàny

Adószám: 18649545-2-13
Cím: 2083 Solymár,
Terstyánszky Ödön Utca 14.

Kapcsolat

E-mail: info@virtuozok.hu
Telefon: +36 20 259 3169
Cím: 2083 Solymár, Terstyánszky Ödön utca 14.
Írjon nekünk! | Adatkezelési tájékoztató

Bankszámlaszám

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni, támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:
ERSTE 11600006-00000000-81425662