Logo

CSODAGYEREKEK ÉS VILÁGSZTÁROK: A KÜLFÖLDÖN IS SIKERES VIRTUÓZOK

Csoport

Öt országban egy-egy nyertest hirdetett december 18-i döntőjén a „Visegrádi Négyek Virtuózai plusz”, a világon egyedülálló, nemzetközi klasszikus zenei tehetségkutató műsor hatodik évada.

Hetekig tartó nagyszabású műsorfolyam után véget ért a Virtuózok V4+ – Közös nyelven zenélünk komolyzenei tehetségkutató. A hatodik évad most először nem csak a magyar tehetségeket kereste, hanem a visegrádi négyek többi országából (Lengyelország, Szlovákia, Csehország) és a vendégként meghívott Szerbiából is várta a résztvevőket.

Nem is hiába, a hosszú válogató nyomán minden ország négy-négy ifjú zenészt küldött a nemzetközi színpadra, ahol péntek esténként hetvenmillióan látták őket a televízióban. Aztán a mezőny tíz versenyzőre fogyatkozott, végül pedig csak öten nyertek: minden nemzet egy zenésze.

Csoport

A Virtuózok első nemzetközi évadának győztesei: Rozsonits Ildikó (14, zongora), Dawid Siwiecki (14, harmonika), Ajna Marosz (13, furulya), Vuk Vukaljovic (15, gitár) és Martin Šulc (18, harmonika)

A műsor házigazdái a legendás német showman, Thomas Gottschalk és Ida Nowakowska lengyel műsorvezetők voltak.

 

A nemzetközi műsorsorozatban világsztárok szerepeltek szuperzsűritagként és vendégfellépőként. Így került be egy-egy epizódba Gabriel Prokofiev zeneszerző, Maxim Vengerov hegedűművész, Coco König színésznő, Maestro Plácido Domingo operénekes és Lang Lang világhírű kínai zongoraművész.

Különlegesség még, hogy négy olyan zenész nyerte a Virtuózok V4+-t, aki nem a klasszikus zenében megszokott eszközön játszik.

A magyar Rozsonits Ildikó zongorajátékával nyűgözte le a zsűrit, a lengyel Dawid Siwiecki és a cseh Martin Šulc harmonikával diadalmaskodtak, a szlovák Ajna Marosz furulyával varázsolt, a szerb Vuk Vukajlovic pedig gitárral. Az elsőt leszámítva egyikről sem azonnal a klasszikus zene ugrik be a legtöbb zenerajongónak.

És bár a Szuperdöntő a jövő klasszikus zenei tehetségeiről szólt, a show-t azért nem kis részben Maestro Plácido Domingo vitte, hiszen a fináléban ő töltötte be a Szuperzsűri szerepét. Még azt is megmutatta, miért tisztelik őt világszerte kiváló karmesterként – és nem mást vezényelt a Budafoki Dohnányi Zenekarnak, mint fia, ifjabb Plácido Domingo szerzeményét: neki köszönhető ugyanis a Virtuózok V4+ – Közös nyelven zenélünk fülbemászó főcímdala.

A műsorsorozat a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával vált valóra.

A Virtuózok televíziós tehetségkutató műsorformátumot Peller Mariann producer 2013-ban fejlesztette ki és védette le világszerte. 2014 -ben mutatták be először Magyarországon, és hamarosan a köztévé egyik legnézettebb műsorává vált: az egyes adásokat 1,3 millió ember követte, a műsor után 14 százalékkal emelkedett a zeneiskolai jelentkezések száma.

A Virtuózok márka licenszjogait tulajdonló Virtuosos Holding Ltd. a televíziós műsorgyártás és licenszértékesítés mellett, tehetséggondozással és tehetségmenedzsmenttel, digitális zenei tartalmak fejlesztésével, edukációs programokkal, a komolyzenét kedvelő ázsiai országokban az európai zeneoktatási módszerek megismertetésével, valamint távzeneoktatással is foglalkozik. 


Csatlakozzon közösségünkhöz

Támogatóink

Támogatás

Kis Virtuózok Alapítvàny

Adószám: 18649545-2-13
Cím: 2083 Solymár,
Terstyánszky Ödön Utca 14.

Kapcsolat

E-mail: info@virtuozok.hu
Telefon: +36 20 259 3169
Cím: 2083 Solymár, Terstyánszky Ödön utca 14.
Írjon nekünk! | Adatkezelési tájékoztató

Bankszámlaszám

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni, támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:
ERSTE 11600006-00000000-81425662