Logo

A Virtuózok felfedezettje, Boros Misi kapott egy Bösendorfer zongorát

Zongora

A páratlanul gazdag hangzásvilágú hangszert a néhai dr. Vadász Krisztián hagyatékából örököse, Rochlitz Andrea bocsátotta Boros Misi Junior Príma-díjas zongoraművész használatára. A zongora  Bogányi Gergely világhírű zongoraművész ajánlására került a fiatal tehetséghez, aki szerint „Misi most került egy olyan élethelyzetbe, amikor már nélkülözhetetlen egy mesterhangszer, hogy azon gyakorolhasson. Most formálódik gyermektehetségből profi művésszé, s ehhez szerettünk volna segítséget nyújtani neki.”

Bogányi Gergely Kossuth-, Liszt- és Prima Díjas zongoraművész maga is sokat játszott ezen a hangszeren, melynek tulajdonosához évtizedes barátság fűzte. A zongorista-barát halálának első évfordulója után, 2017. december 6-án a két zongoraművész, Gergely és Misi „Mester és tanítványa” címmel közös koncertet ad a Müpában, amelyen Dr. Vadász Krisztiánról  is megemlékeznek majd.

- Krisztián sok hivatásos zenészt meghazudtoló zenei intelligenciával rendelkezett, én is sokat tanultam, rengeteg élményt kaptam tőle – nyilatkozta Bogányi Gergely.

A patinás Bösendorfert a Bogányi-zongorák első technikusa, Bükki Attila újította fel. Az ünnepélyes átadásra Pécsett került sor, a hangszertulajdonos Rochlitz Andrea, valamint Bogányi Gergely és Peller Mariann, a Virtuózok producere jelenlétében. A zongora Pécsre szállításában a Kis Virtuózok Alapítvány segített, akiknek köszönhetően már több rászoruló fiatal jutott tehetségéhez méltó hangszerhez. Így kapott hegedűt Kormányos Vanessza, Kiss Zoltán és Bonino Anna-Sofia, valamint a kárpátaljai Tkacsuk Martin iskolája egy marimbát.

Boros Misi 2014 végén, 11 évesen tűnt fel a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatóban, ahol korcsoportgyőztesként végzett. Azóta a világ legnagyobb pódiumain játszott, Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában. Számos nemzetközi zenei versenyről hozta el a fődíjat. Kimagasló tehetségét és elbűvölő személyiségét olyan mesterek méltatták, mint Placido Domingo és Vásáry Tamás.

Tekintse meg videónkat!


Csatlakozzon közösségünkhöz

Támogatóink

Támogatás

Kis Virtuózok Alapítvàny

Adószám: 18649545-2-13
Cím: 2083 Solymár,
Terstyánszky Ödön Utca 14.

Kapcsolat

E-mail: info@virtuozok.hu
Telefon: +36 20 259 3169
Cím: 2083 Solymár, Terstyánszky Ödön utca 14.
Írjon nekünk! | Adatkezelési tájékoztató

Bankszámlaszám

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni, támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:
ERSTE 11600006-00000000-81425662